Sayın Emine ERDOĞAN hanımefendinin öncülüğünde başlatılan ve ilk kez 2022 yılında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs tarihleri arasında yurt içinde Valiliklerimiz yurt dışında ise Büyükelçiliklerimiz/Başkonsolosluklarımız bünyesinde yapılan etkinlikler ile her yıl kutlanmaktadır.
İlimizde Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, 2022 yılında Fırat Üniversitesi kampüsünde üniversite öğrencilerine, 2023 yılında ise Elazığ KYK Fırat Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan depremzede ailelere ilimize ait yöresel yemek ikramı yapılarak kutlanmıştır.
Elazığ Valiliği himayelerinde ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek etkinlikte; Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Elazığ KADEM, TURSAB Harput BTK, Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Derneği ve Elazığ Gastronomi Derneğinin katkılarıyla 24 Mayıs 2024 Cuma günü Harput Sarahatun Meydanında saat 13.00’te halka açık olarak yöresel yemek ikramı gerçekleştirilecektir. Yöresel yemeklerimizden, Harput Köfte, Sırın, Ayranlı Çorba, Peynirli Ekmek ve Çedene Kahvesi ikramlarının yapılacağı etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.